• Ilmainen toimitus noutopisteeseen yli 100e tilauksille
  • Ilmainen toimitus noutopisteeseen yli 100e tilauksille

Heipä hei!

Paleokauppa syntyi kamppaillessani haavaisen paksusuolentaudin kanssa ja alkaessani kyseenalaistaa länsimaisen lääketieteen näkemyksiä sairauksien hoidosta. Olin syönyt vuosia immunosupressiivisia lääkkeitä päivittäin ja käyttänyt kortisonia vaikeina aikoina, vaihtelevalla menestyksellä. Vaikka olinkin terveystietoinen, kävin salilla ja söin terveellistä ruokaa suurimman osan ajasta, minulla ei ollut aavistustakaan luontoyhteydestä, vuorokausirytmistä tai siitä, minkälainen vaikutus ultraprosessoidulla ruoalla on ihmisen elimistöön.

Luonnolliselle polulle lähdettyäni en ole koskenutkaan lääkkeisiin, lauantaikarkkipussit ovat jääneet kaupan hyllylle ja baari-illat vaihtuneet saunailtoihin Vantaan Kuusijärvellä. Olen päivittänyt vuorokausirytmini palvelemaan hyvinvointiani ja syön ainoastaan puhdasta, aitoa ruokaa. Ruokavalioni on paleotyyppinen ja koostuu pääosin lähellä tuotetusta ruoholla ruokitusta lihasta, sisäelimistä, kalasta, kasviksista, juureksista, marjoista ja kookostuotteista. Olen kokeillut lukuisia erilaisia ruokavalioita ja sitä kautta kartuttanut tietotaitoa siitä, miten rakentaa ihmisen fysiologialle sekä henkilökohtaisiin tavoitteisiin sopiva ruokavalio. Ihminen, eli homo sapiens, on yhä edelleen 99% geeneiltään metsästäjä-keräilijä.

Missioni on opastaa suomalaisille terveellisempiä ja luonnollisempia tapoja elää, riippumatta iästä, sukupuolesta, lähtötilanteesta tai asuinpaikasta. Jokaisella suomalaisella on mahdollisuus hyödyntää luontoyhteyttä, vaikka asuisikin kaupungissa. Jokaisella suomalaisella on myös mahdollisuus valita, mitä suuhunsa laittaa, joten nyt olisi jo korkea aika metsästää käsiisi ruoholla ruokittua lihaa ja sisäelimiä.

Olen sitä mieltä, että ihminen ei periaatteessa tarvitse mitään ravintolisiä. Tietyistä ravintolisistä voi kuitenkin olla hyötyä, sillä emme elä enää optimaalisessa ympäristössä, vaan maaperä ja juomavesi ovat äärettömän ravintoköyhää verrattuna siihen, mitä ne olivat vielä kivikaudella. Sen lisäksi kohtaamme päivittäin lukuisia stressitekijöitä, kuten ilmansaasteita ja elektromagneettista säteilyä. Olenkin valinnut kauppaani ainoastaan aidosti toimivia ja itse hyväksi toteamiani ravintolisiä, jotka kuitenkin käytännössä ovat oikeaa ruokaa - helpommassa ja kätevämmässä muodossa. Kaikki edustamani brändit ovat maailman kärkinimiä tuotteidensa saralla. Missään myymässäni tuotteessani ei ole ainuttakaan lisä- tai täyteainetta.

Myymäni tuotteet ovat auttaneet itseni ohella monia kroonisista sairauksista ja allergioista kärsiviä, urheilijoita, raskaana olevia ja imettäviä äitejä, testosteronia janoavia miehiä, sekä tavan tallaajia energisemmän arjen luomisessa.

Onnea ja menestystä matkallesi kohti luonnollisempaa ja terveempää elämää!

Jalmari Ellonen / Paleokauppa